Veerkrachtig Willem II toch veroordeeld tot nacompetitie

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-08 18:38:00

Willem II heeft de laatste strohalm om zich direct veilig te spelen gegrepen, maar had de pech dat ook concurrent Excelsior won. Hierdoor moeten de Tilburgers, ondanks de 2-3 overwinning op Roda JC Kerkrade, toch de nacompetitie in. De ploeg van Jurgen Streppel eindigt op plek zestien en krijgt dit seizoen dus nog een pittig toetje. Hoewel Willem II niet tevreden kan zijn over het verloop van het seizoen, verdient zij respect voor de manier waarop Roda JC werd verslagen. Twee maal stond de thuisploeg op voorsprong. Jordy Buijs opende de score op aangeven van Tom Van Hyfte, maar Erik Falkenburg nam Willem II bij de hand en wist de 1-1 te maken. Nog voor de rust bracht Ugur Inceman Roda JC opnieuw aan de leiding na een fraaie solo-actie. De gasten toonden echter opnieuw veerkracht en stelden na rust binnen tien minuten de drie punten veilig. Bruno Andrade tekende de 2-2 aan, waarna Lucas Andersen al vroeg de eindstand op 2-3 bepaalde.