Vitesse laat het liggen bij mogelijk afscheid FC Twente

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-08 18:51:00

Vitesse speelt volgend seizoen definitief geen Europees voetbal. De formatie van Rob Maes kon niet winnen bij FC Twente (2-2) en mag daardoor, als nummer negen op de ranglijst, niet deelnemen aan de play-offs. Het lot van FC Twente is nog niet bekend, de Tukkers speelden tegen Vitesse misschien wel hun laatste wedstrijd in de Eredivisie. Die begonnen zij overigens zwak. Al na drie minuten keek het thuispubliek tegen een 0-1 achterstand aan, nadat geklungel van doelman Nick Marsman een eigen doelpunt van Bruno Uvini veroorzaakte. Hakim Ziyech werd kort gedekt door de Vitessenaren, maar Zakaria el Azzouzi wist zich wel te onderscheiden. De huurling werd gevonden door Jerson Cabral en maakte op geniale wijze de 1-1. In de tweede helft leek Vitesse zich alsnog naar Europees voetbal te spelen, toen Yuning Zhang de 1-2 op het scorebord zette. Chinedu Ede liet de gasten echter met een kater achter, hij maakte de 2-2 en opnieuw was Cabral de aangever.