Superieure Milik krijgt Excelsior eigenhandig op de knieƫn

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-02-21 16:21:49

Arek Milik heeft een wit voetje bij trainer Frank de Boer gehaald. De Poolse spits is zeker niet onomstreden als spits van Ajax, maar mocht zondag in de basis starten en betaalde het vertrouwen van zijn coach terug: met twee goals was Milik zeer belangrijk in de 3-0 zege van Ajax op Excelsior. Voor het treffen met Excelsior had De Boer een opmerkelijke basisformatie in elkaar gesleuteld. Omdat veel verdedigers geschorst of geblesseerd zijn, koos de trainer voor een 3-4-3 formatie zonder de genegeerde rechtsback Ricardo van Rhijn. Ajax reageerde goed op de formatiewissel, want de Amsterdammers begonnen het treffen met de Kralingers sterk. Toch kwam het eerste doelpunt pas na 41 minuten: een schot in de verre hoek van Milik was Excelsior-doelman Tom Muyters te machtig. In de tweede helft deed Milik dat kunstje vrolijk na. In ongeveer dezelfde positie aan de linkerkant als de eerste goal speelde de Pool zich vrij, waarna hij opnieuw koelbloedig afrondde. Excelsior slaagde daarna er niet meer in de wedstrijd spannend te maken. Wel werkte Ajax nog aan het doelsaldo: in de 85ste minuut maakte Davy Klaassen na een goede actie van debutant Robert Muric de marge nog wat groter.