United wint wel eenvoudig van derdeklasser Shrewsbury

Door Voetbalcentraal, monday 2016-02-22 23:08:30

Manchester United heeft zich maandag enigzins hersteld van de blamage tegen FC Midtjylland. De mannen van Louis van Gaal gingen voor de FA Cup op bezoek bij League One-club Shrewsbury Town en wonnen daar betrekkelijk gemakkelijk. Memphis Depay en Daley Blind startten beiden. Eerstgenoemde ging vanaf het startsignaal, vooral met schoten van afstand, nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Dat doelpunt kwam er niet voor de linksbuiten, die de pech had dat Anthony Martial een uitstekende vrije trap van zijn schoen tegen het hoofd kreeg. Het extra muurtje van waaruit Martial kwam had dus geen toegevoegde waarde bij de vrije trap van Memphis, maar even later had eenzelfde muurtje dat wel, bij een vrije trap van Juan Mata: de bal plofte in de korte hoek, terwijl Jayson Leutwiler mogelijk onreglementair het zicht werd ontnomen door de United-muur. Een kleine tien minuten daarvoor had Chris Smalling de bezoekers met enig fortuin op voorsprong gezet. Een goal van Jesse Lingard na rust betekende over en sluiten voor Shrewsbury. The Red Devils wacht nu een strijd in de kwartfinale van het toernooi tegen West Ham United. Donderdag zal United in de Europa League proberen de opgelopen schade tegen Midtjylland (2-1 verlies) te repareren op Old Trafford. United, nummer vijf in de competitie, heeft nauwelijks uitzicht op plek nummer vier, die recht geeft op Champions League-voetbal. Via winst van de Europa League kan United ook een ticket voor de Champions League van volgend seizoen bemachtigen.