Vuckovic tevreden: "Karakter getoond en er voor geknokt"

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-02-24 23:57:09

EINDHOVEN. Nebojsa Vuckovic zag zijn PSV Vrouwen hard werken tegen ADO Den Haag Vrouwen. Dat deden de bezoekers ook, maar de thuisploeg trok tot tevredenheid van de trainer aan het langste eind: 2-1. "We hebben karakter getoond en ons naar de overwinning geknokt", merkte de oefenmeester van de Brabanders na de wedstrijd op Sportcomplex De Herdgang op in gesprek met Voetbal Centraal. "Het was een goede en spannende wedstrijd. We mogen nu de drie punten vieren. Daar hebben we echt moeite voor moeten doen." PSV Vrouwen nam al in de eerste minuut de leiding. Dat was te danken aan Mauri van de Wetering, na een mooie aanval. Voor rust verzuimden de Eindhovenaren om een tweede doelpunt te maken. In het tweede bedrijf drong ADO Den Haag Vrouwen steeds meer aan. Het team van trainer Alex Scholte maakte via Kirsten Koopmans zelfs nog de gelijkmaker. Drie minuten na de treffer van de aanvalster benutte Myrthe Moorrees een strafschop: 2-1. Bijna maakte Jessie van Leeuwen nog een tegengoal. De voetbalsters van PSV werkten de bal van hun eigen doellijn. Foto: Remko Kool