Gelijkspel helpt Van Persie en co naar de achtste finale

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-02-25 19:42:00

Robin van Persie heeft met Fenerbahçe de laatste zestien bereikt in de Europa League, door een moeizaam gelijkspel op bezoek bij Lokomotiv Moskou (1-1). Daardoor plaatsen de Turken zich voor de achtste finales. Met een 2-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd op zak, leek het karwei niet zo ingewikkeld voor Fenerbahçe. Maar het team van Van Persie, die negentig minuten volmaakte, had het lastig en kwam vlak voor rust op achterstand door een treffer van Aleksandr Samedov: 1-0. In de tweede helft hing een tweede Russische treffer lang in de lucht, maar uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant. Mehmet Topal kopte de gelijkmaker zeven minuten voor tijd binnen uit een corner, door de wedstrijd was beslist.