PSV droogt Heerenveen af bij afscheid De Boer, PEC wint

Door Voetbalcentraal, monday 2016-05-16 16:23:43

PSV Vrouwen heeft sc Heerenveen Vrouwen maandag in de laatste wedstrijd van trainer Fred de Boer op een 6-0 nederlaag getrakteerd. PEC Zwolle Vrouwen won in speelronde 27 met 1-3 van Telstar Vrouwen. Om 18.30 uur is nog FC Twente Vrouwen-Ajax Vrouwen en bij winst zijn de Amsterdammers kampioen. Vanessa Susanna maakte voor rust twee doelpunten tegen de Friezen. Lucie Akkerman scoorde tegen haar oude teamgenoten. Ook Ibtissam Bouharat trof bij PSV al in de eerste helft doel. Na de pauze vonden ook Nadia Coolen en Myrthe Moorrees het net. PSV sluit het seizoen af op de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen, sc Heerenveen Vrouwen staat zesde. Het was voorafgaand aan de wedstrijd nog de vraag of Esmee de Graaf zou kunnen spelen bij PEC Zwolle Vrouwen tegen Telstar Vrouwen. Ze was immers vrijdag uitgevallen met een blessure. Ze deed maandag toch mee en dat hebben de Witteleeuwinnen geweten. Babiche Roof opende de score nog wel in Velsen-Zuid, maar dankzij twee treffers van De Graaf stond het halverwege 1-3. Judith Frijlink benutte na de hervatting een penalty en bepaalde de eindstand op 1-3 in het voordeel van de hekkensluiter. Telstar staat vijfde. Jip van de Nesse debuteerde bij de thuisploeg. Ze viel acht minuten voor tijd in en verving Myrusha Victoria.