Sevilla prolongeert eindzege na sterke tweede helft opnieuw

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-05-18 22:38:33

Sevilla heeft zich voor de derde keer op rij gekroond tot winnaar van de Europa League. Het team van Unai Emery herpakte zich na rust onder aanvoering van captain Coke met uitstekend combinatievoetbal van een 1-0 achterstand tegen Liverpool, met 1-3 als eindstand op het scorebord. Aan de kant van Liverpool was er een ongelukkige rol voor Alberto Moreno, die uit de jeugdopleiding van Sevilla afkomstig is. Na rust scoorde de titelhouder drie keer. In het begin van het tweede bedrijf leverde Moreno met een kopbal de bal in en liet zich poorten door Mariano, die Kevin Gameiro in staat stelde om de stand gelijk te trekken. Een breekpunt in de wedstrijd. Bij de nekslag, de 1-3 van Coke, ging de bal voorbij aan Moreno en omdat hij of Coutinho de bal als laatste raakte, stond de aanvoerder van Sevilla geen buitenspel. Het betekende Cokes tweede treffer van de avond. Zijn eerste was van grote klasse: hij rondde uiterst bekwaam af na een swingende aanval van Sevilla met Vitolo en Ever Banega als creatieve geesten. Liverpool liet haar opponent te makkelijk combineren na rust. Voor rust kon Sevilla nauwelijks naar adem happen door het hoge druk zetten van de ploeg van Jürgen Klopp. Die tactiek leverde een zwaar overwicht en een aantal kansen op, maar slechts een doelpunt, van Daniel Sturridge. Hij schoot de bal zeer verfijnd met buitenkant links in de verre hoek. Sevilla levert een unieke prestatie door drie keer op rij de Europa League te winnen. De club won het toernooi ook al in 2006 en 2007, toen het nog de UEFA Cup werd genoemd. Liverpool loopt door de nederlaag plaatsing voor Europees voetbal definitief mis.