Strijd om Europees voetbal allerminst beslist na gelijkspel

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-05-19 22:35:48

De beslissing over welke vijfde club volgend seizoen Europa in gaat, valt zondag. In de heenwedstrijd waren Heracles Almelo en FC Utrecht aan elkaar gewaagd. De wedstrijd in het Polman Stadion eindigde uiteindelijk in 1-1. Heracles Almelo en FC Utrecht oogsten tijdens de competitie veel lof wegens hun aanvallende speelstijl en in de finale van de Play-offs om Europees voetbal leek een leuke wedstrijd dan ook gegarandeerd. De eerste helft voldeed zeker aan die verwachting. Beide ploegen speelden vol op de aanval, maar enkel de thuisploeg zag dit beloond worden met een doelpunt. Een treffer van Thomas BrĂ¼ns zette Heracles op voorsprong. De formatie van John Stegeman kon deze voorsprong tot de rust vasthouden, maar zes minuten na de pauze waren beide ploegen weer in balans. Na een scrimmage in het zestienmetergebied van Heracles Almelo belandde de bal voor de voeten van Rico Strieder. De Duitser in Utrechtse dienst aarzelde niet en zette beide ploegen op gelijke hoogte. Daarna viel de wedstrijd qua beleving ver terug en leek vooral FC Utrecht wel te kunnen leven met een gelijkspel. Een winnende treffer was dan ook niet aan zowel de thuisploeg als de uitploeg besteed. Zondag om half drie ontmoeten beide ploegen elkaar in de Galgenwaard. De winnaar van die confrontatie zal zich plaatsen voor de voorronde van de Europa League komend seizoen, nadat eerder PSV, Ajax, Feyenoord en AZ zich al verzekerden van een continentale campagne in de komende jaargang.