Willem II viert feest na spannende burenruzie met NAC

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-22 19:39:00

Willem II speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. De Tilburgers wonnen met 3-1 van aartsrivaal NAC Breda en poetsten zo de eerder opgelopen achterstand weg. Die overwinning zal ook in Doetinchem gevierd worden. Als het hoger beroep van FC Twente namelijk niets oplevert, zal De Graafschap tóch behouden blijven voor de Eredivisie. Bij een verlies tegen NAC was Willem II afhankelijk van de situatie in Enschede, maar daar lieten de Tricolores het niet op aankomen. Na de 2-1 in Breda was Willem II zich ervan bewust dat er in eigen huis uit een ander vaatje getapt diende te worden. De mannen van Jurgen Streppel gingen flitsend van start en lieten zien dat zij de derby met maar één doel aangingen: lijfsbehoud. Met Guus Hupperts en Lucas Andersen als gevaarlijkste mensen, zocht Willem II direct de aanval. NAC werd met de rug tegen de muur gezet, maar dat resulteerde pas vlak voor rust in de 1-0. Freek Heerkens kopte een hoekschop van Rochdi Achenteh achter doelman Jelle ten Rouwelaar. De stand was zo weer gelijk, maar Willem II had het voordeel van een uitdoelpunt. In de tweede helft was de spanning om te snijden. Een ware thriller speelde zich af in het Koning Willem II Stadion en de gastheer was uiteindelijk de sterkste. Erik Falkenburg groeide uit tot de grote man. In een tijdsbestek van vijf minuten wist hij Ten Rouwelaar wee keer te verschalken en Willem II zat op rozen. Een kwartier voor tijd kwam NAC terug via Divine Naah en dat bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd, maar gescoord zou er niet meer worden. Streppel en zijn manschappen mogen een feestje bouwen.