Londense kraker kent veel sensatie, maar geen winnaar

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-03-05 15:46:00

De kraker tussen Tottenham Hotspur en Arsenal is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Beide Londense clubs vochten op het scherpst van de snede om de drie punten, maar na vier goals en een rode kaart was er geen winnaar. Leicester City kan de lachende derde worden. Na ruim een uur spelen keek Arsenal tegen een 2-1 achterstand aan en bovendien stond zij met tien man door een rode kaart voor Francis Coquelin. De thuisploeg, nummer twee op de ranglijst, leek de burenruzie te gaan winnen. In het laatste kwartier sloeg Alexis Sánchez echter alsnog toe, op aangeven van Héctor Bellerín verschalkte hij Hugo Lloris met een fraai schot. Niet alleen de slotfase was echter sensationeel. De eerste helft stond al bol van de prachtige aanvallen. Het tempo lag bijzonder hoog en de eerste kansen waren voor Tottenham Hotspur. Erik Lamela was de gevaarlijkste man, maar ook Harry Kane liet zich gelden. Toch viel de openingstreffer aan de overkant. Uit een voorzet van Bellerin scoorde Aaron Ramsey subliem achter het standbeen langs. Met die 0-1 gingen beide ploegen de rust in en kort na de pauze brak de meest hectische fase aan. In de 55ste minuut haalde Coquelin tegenstander Kane neer, wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. Arsenal stond op dat moment al onder zware druk en kreeg met tien man twee tegentreffers in korte tijd te verwerken. Toby Alderweireld maakte met links de fraaie gelijkmaker, waarna Kane hoogstpersoonlijk de verdiende 2-1 in het doel krulde. Arsenal leek rijp voor de sloop, maar herpakte zich en dankt Alexis voor een puntendeling op White Hart Lane.