PEC Zwolle wint nipt van De Graafschap dankzij spitsenduo

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-03-05 20:40:18

PEC Zwolle heeft in eigen huis een nipte zege geboekt. Dankzij het duo Lars Veldwijk-Stefan Nijland won de thuisploeg met 2-1. Stefan Nijland scoorde tweemaal en beide keren was Veldwijk de aangever. PEC kreeg al snel een grote mogelijkheid, maar Veldwijk miste oog in oog met doelman Hidde Jurjus. Even later was het wel raak. Bryan Smeets ging vreselijk in de fout en zag zijn pass in de voeten belandden van Veldwijk, die oog in oog stond met Jurjus. Nu besloot de spits de bal af te geven aan Nijland, die de bal rustig kon binnenschieten: 1-0. Na een half uur spelen leek het duel beslist. Veldwijk legde de bal goed neer voor Nijland, die de bal snoeihard in de kruising schoot: 2-0. Na rust werd het nog spannend. Invaller Nathan Kabasele schoot na een individuele actie binnen: 2-1. In blessuretijd kreeg Vincent Vermeij de kans op de 2-2, maar schoot over het doel.