Benfica derde kwartfinalist CL na dubbelslag in de slotfase

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-03-09 20:34:25

Lang leek het op een verlenging af te stevenen, maar door twee Portugese doelpunten in de laatste vijf minuten heeft Benfica toch FC Zenit weten te verslaan (1-2). De wedstrijd, die net als alle Champions League-ontmoetingen die in Rusland plaats vinden om 18:00 uur begon, had een hoog tempo. Beide ploegen gingen voor de winst. Artem Dzoeba van Zenit en Renato Sanches van Benfica kregen voor rust de beste kansen. Na een uur werden Igor Smolnikov en Oleg Sjatov ingebracht door Zenit-coach Andre Villas-Boas en deze ingrepen misten hun werking niet. Beide invallers waren betrokken bij grote kansen voor de Russen. Aan de andere kant van het veld was Jonas dicht bij de openingstreffer, maar zijn poging trof geen doel. In de zeventigste minuut was het Hulk die dan toch de eerste treffer wist te maken. De Braziliaan knikte een voorzet van Zjirkov eenvoudig binnen. Toen het Russische publiek zich vijf minuten voor tijd al klaarmaakten voor nog eens dertig minuten voetbal, scoorde Nicolas Gaitán het doelpunt dat een verlenging voorkwam. In de laatste minuut maakte invaller Anderson Talisca het feest compleet voor de mannen uit Lissabon. Door de 1-2 overwinning voegt Benfica, dat de thuiswedstrijd al met 1-0 gewonnen had, zich bij de kwartfinalisten. Dinsdagavond verzekerden Real Madrid en VfL Wolfsburg zich al van deze positie.