Ibrahimovic brengt PSG met goal en assist naar kwartfinale

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-03-09 22:45:58

Paris-Saint Germain heeft zich ten koste van Chelsea geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In Londen won de ploeg van Laurent Blanc met 1-2, terwijl twee weken geleden in eigen huis dezelfde uitslag in het voordeel van de Parijzenaren behaald werd. De eerste helft was een van de leukste uit het Champions League-seizoen tot nu toe. Diego Costa miste al snel een goede kans op 1-0, terwijl Ibrahimovic aan de andere kant zijn treffer terecht zag worden afgekeurd voor buitenspel. Na zestien minuten kwam PSG, dat iets sterker was, op voorsprong. Ibrahimovic zette voor, waarna Rabiot de bal scherp binnen liep. De jonge middenvelder kon makkelijk weglopen bij César Azpilicueta. Ondanks dat PSG de wedstrijd onder controle leek te hebben, kwam Chelsea na bijna een half uur toch langszij. Na een snelle, vloeiende counter kapte Diego Costa zijn landgenoot David Luiz uitstekend uit en schoof de bal met links binnen: 1-1. Tot aan rust bleef het tempo op Stamford Bridge moordend hoog. Chelsea drong flink aan, maar kwam niet meer tot echte kansen. Na de thee bleef de wedstrijd van hoog niveau, maar de amusementswaarde van het eerste bedrijf werd niet meer aangetikt. Zo’n twintig minuten voor tijd maakte Ibrahimovic een einde aan hoop aan Londense kant. De spits knalde een voorzet van Di Maria goed binnen en maakte daarmee zijn vijftigste goal in Europees verband. Een slotoffensief van Chelsea bleek een kansloze missie. De mannen van Guus Hiddink hadden drie doelpunten nodig, maar kwamen nauwelijks tot een goede kans. Tot overmaat van ramp vielen Costa en Hazard ook nog geblesseerd uit. Bij PSG mocht Van der Wiel nog even invallen.