PSV verspeelt dure punten in eigen huis tegen Heerenveen

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-03-12 21:45:03

PSV kan haar koppositie kwijtraken. De Eindhovenaren speelden vanavond met 1-1 gelijk in eigen huis tegen SC Heerenveen. Als Ajax morgen wint in eigen huis van NEC staan de Amsterdammers bovenaan in de Eredivisie. PSV speelde belabberd in de eerste helft en creëerde geen grote kansen. Marco van Ginkel kreeg een mogelijkheid, maar schoot hoog over. Aan de andere kant moest doelman Jeroen Zoet ingrijpen op inzetten van Mitchell Te Vrede en Sam Larsson. Na rust kwam Heerenveen verrassend op voorsprong. Na een fraaie steekpass van Larsson schoot Te Vrede de 0-1 binnen. Drie minuten later stond het echter alweer gelijk. Na een voorzet van Luciano Narsingh kopte Luuk de Jong de 1-1 binnen. In de slotfase kreeg PSV nog mogelijkheden via Van Ginkel en invaller Gastón Pereiro, maar het bleef bij 1-1.