Magistraal doelpunt Suárez brengt Barça ook in return zege

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-03-16 22:38:18

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Nadat de regerend winnaar van het miljoenenbal in Londen al met 0-2 te sterk was voor het Engelse Arsenal, moest er een wonder plaatsvinden om een plek in de kwartfinale voor de Catalanen te voorkomen. Dat mirakel bleef uit. Arsenal had ook in de return geen antwoord op het magistrale drietal in de voorhoede van FC Barcelona. Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi kwamen allemaal tot scoren. De eerstgenoemde liet zich als eerste gelden en maakte in de achttiende minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. Arsenal deed in de tweede helft iets terug via een knap afstandsschot van Mohamed Elneny. De mooiste goal van de avond was echter niet voor de Egyptische middenvelder van The Gunners weggelegd. Die eer trok Luis Suárez naar zich toe. Met een halve omhaal schoot hij de bal onberispelijk in de kruising en degradeerde hij Arsenal-doelman David Ospina van keeper tot toeschouwer. Lionel Messi maakte het gat tussen beide elftal vlak voor tijd alleen maar duidelijker: met een schitterende lob bracht hij de eindstand op 3-1.