Oranje kan bij eerbetoon aan Cruijff niet zegevieren

Door Voetbalcentraal, friday 2016-03-25 22:46:00

Het Oranje-legioen heeft in stijl afscheid genomen van Johan Cruijff. In de veertiende minuut van Nederland - Frankrijk werd uitbundig geapplaudisseerd voor de overleden grootheid. De mannen van Danny Blind konden De Verlosser niet eren met een overwinning, het werd 2-3 voor de Fransen. Het Nederlands Elftal begon dramatisch aan de wedstrijd, die vooraf werd gegaan door een minuut stilte voor de slachtoffers bij de aanslagen in Brussel. Op het moment dat het voltallige publiek in de Amsterdam ArenA een staande ovatie voor Cruijff ten tonele bracht, was de stand al 0-2. Antoine Griezmann vond al vroeg het net, door een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek te krullen. Even later was Jasper Cillessen opnieuw geklopt, toen Olivier Giroud van dichtbij binnenschoot. Quincy Promes zorgde voor een spaarzaam leuk Oranje-moment in de eerste helft, door zijn tegenstander te passeren en een voorzet op Luuk de Jong af te leveren. De spits van PSV was echter onzichtbaar. Wesley Sneijder, die het middenveld vormde met Jordy Clasie en Davy Klaassen, viel ook nog eens geblesseerd uit. Een rampavond leek zich af te tekenen voor Blind en de internationals, maar met de ingebrachte Riechedly Bazoer toonden zij in de tweede helft veerkracht. Kort na rust werkte De Jong de bal met de hand achter de Franse doelman Steve Mandanda en diep in de tweede helft maakte invaller Ibrahim Afellay de 2-2. Een minuut later was het echter alweer 2-3. Blaise Matuidi, uitgerekend de nummer 14 van Les Bleus, werd volledig vrijgelaten en schoot Frankrijk naar de overwinning.