Suárez meteen belangrijk bij rentree voor Uruguay

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-03-26 13:51:50

Luis Suárez heeft bij zijn terugkeer in het shirt van Uruguay meteen zijn waarde getoond voor de nationale ploeg. De aanvaller bezorgde zijn team een punt tijdens het WK-kwalificatieduel met Brazilië: 2-2. De laatste keer dat Suárez in actie kwam voor Uruguay, was tijdens het WK 2014 tegen Italië. De aanvaller van FC Barcelona beet destijds zijn directe tegenstander Giorgio Chiellini in diens schouder, waardoor hij voor een lange periode niet in actie mocht komen voor het nationale team. Zijn rentree kende een moeizame start, aangezien Brazilië al na één minuut op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Douglas Costa. Na de 2-0 van Renato Augusto kwam Uruguay wat beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de aansluitingstreffer van Edinson Cavani na ruim een half uur spelen. Vroeg in de tweede helft maakte Suárez de gelijkmaker, waarna er niet meer werd gescoord. Daardoor houdt Uruguay de Brazilianen onder zich op de ranglijst, aangezien La Celeste tien punten na vijf wedstrijden heeft, twee meer dan Brazilië. Uruguay bezet de tweede plek, terwijl De Goddelijke Kanaries op de derde plek staan. De nummers één tot en met vier zijn verzekerd van een plek op het WK.