Geld verdienen aan de uitkomst van Engeland - Nederland

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-03-29 12:05:00

Na de even onverwachte als fraaie 2-3 zege op wereldkampioen Duitsland in Berlijn is de Engelse nationale ploeg in één klap een echte kanshebber geworden om in juli in Parijs de nieuwe Europese kampioen te worden. Al een aantal jaren werkt bondscoach Roy Hodgson aan een ploeg die steunt op een aantal jeugdige aankomende talenten. En die tactiek lijkt op spectaculaire wijze vruchten te gaan afwerpen. Kernspelers in Berlijn waren de middenvelders Eric Dier en de pas 19-jarige Dele Alli van Tottenham Hotspur, hun clubgenoot spits Harry Kane alsmede Jamie Vardy van Leicester City. Met uitzondering van Alli scoorden ze ook alle drie in Berlijn. Dinsdag 29 maart, 21.00 uur:
Engeland - Nederland
Of ze ook alle vier tegen Oranje zullen aantreden, lijkt uitgesloten. De wedstrijd van dinsdag is voor Hodgson de laatste kans om te experimenteren voordat hij op 12 mei zijn voorlopige selectie moet inleveren bij de UEFA. Een aantal andere spelers - onder wie Vardy's debuterende ploeggenoot Danny Drinkwater - gaat beslist een kans krijgen. Speciale Actie: Verdrievoudig je winst als je denkt dat Oranje dinsdagavond van Engeland wint.
KLIK HIER en WIN nu maar liefst 15,75 keer je inzet. Wat feitjes:

  • Onder Danny Blind won Oranje maar twee interlands. Gek genoeg, beide uitwedstrijden: 1-2 in Kazakstan en 2-3 in Wales. Vier keer werd verloren: 3-0 in Turkije en drie keer in de ArenA: 0-1 tegen IJsland en twee keer 2-3: tegen Tsjechië en afgelopen vrijdag tegen Frankrijk.
  • Het contrast met Engeland is groot. Met zijn ploeg won Roy Hodgson vier van de vijf meest recente wedstrijden. Thuis van Estland (2-0 in oktober 2015) en Spanje (2-0) en uit van Litouwen (0-3) en wereldkampioen Duitsland (2-3; afgelopen zaterdag). De enige nederlaag was op 17 november 2015 in Spanje; 2-0.
  • Beide ploegen beginnen op Wembley met andere keepers dan afgelopen week. Jack Butland, de doelman van Stoke City, brak in het Olympisch stadion van Berlijn zaterdagavond zijn enkel. Een dag later moest de neus van Jasper Cillessen het ontgelden na een botsing met Klaas-Jan Huntelaar.
  • Na de winst op Duitsland schoot de waardering voor Engeland omhoog bij de bookmakers. Frankrijk is met 11/4 nog steeds favoriet voor Duitsland 910/30 en Spanje (11/2). Engeland is nu gedeeld vierde (11/1) samen met België. Ook Italië (16/1) en Portugal (ook 16/1) worden nog als kanshebbers gezien.
  • De geblesseerde Wayne Rooney ontbrak tegen Duitsland. Inmiddels zijn Engelse voetbalfans een Twitter-actie gestart die moet VOORKOMEN dat hij weer in de nationale ploeg terug keert.
  • Net als vrijdag in de ArenA is er een minuut stilte voor de wedstrijd ter herdenking van de bomslachtoffers van Brussel.
  • En net als vrijdag wordt in de 14e minnut Johan Cruijff herdacht. De wedstrijd wordt niet stilgelegd, maar wel wordt gevraagd een minuut lang te applaudisseren terwijl de foto van Cruijff op het scorebord te zien zal zijn. Ook in het programma magazine staat een groot eerbetoon aan de donderdag overleden Cruijff.
  • Er is ook nog een derde herdenking. Op de oosttribune zal met honderden roze vlaggen een groot St. George-kruis worden gevormd ter gelegenheid van Breast Cancer Care. Ook de hoekvlaggen en de kleding van de vrijwilligers zal roze zijn.
  • De Spaanse scheidsrechter Lahoz floot in september ook de met 3-0 verloren beslissende EK-wedstrijd in Turkije.
  • Met 90.000 fans is Wembley al weken uitverkocht. Er zullen 500 Oranje-fans naar Londen afreizen.
Het was sinds 1933 niet meer gebeurd, maar vrijdagavond verloor Nederland tegen Frankrijk de vierde thuisinterland op rij. Een betere illustratie van de Oranje-crisis is niet denkbaar. In het najaar komt Frankrijk opnieuw op bezoek, dan in het kader van de voorrondes voor het wereldkampioenschap dat in 2018 in Rusland zal worden gehouden. Omdat het Nederlands elftal er maar niet in slaagt om zelf 'de wedstrijd te maken', is het wellicht niet ongunstig dat alle resterende interlands van dit seizoen allemaal uitwedstrijden zijn. Na de dinsdagwedstrijd op Wembley speelt Oranje nog in Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). In tegenstelling tot Nederland zijn al die landen wel EK-gangers. Onze prognose: Engeland wint 60%, gelijkspel 25%, Nederland wint 15% . Voor de eerste keer deze eeuw verliest Nederland van Engeland. KIJK OF WE ONGELIJK HEBBEN en WIN nu maar liefst 15,75 keer je inzet als Oranje wel wint.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl