Quaresma helpt Portugal in saaie pot aan plek in kwartfinale

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-06-25 23:31:43

Portugal heeft zich ten koste van Kroatië geplaatst voor de kwartfinale van het EK 2016. Ricardo Quaresma maakte pas drie minuten voor het einde van de verlenging het enige en winnende doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Het leek er in het duel in de achtste finale op dat beide landen geen zin hadden om de volgende ronde te bereiken. Ze zorgden voor misschien wel het saaiste duel op het toernooi tot nu toe. In negentig minuten voetbal slaagde zowel Kroatië als Portugal er niet in om de bal tussen de palen te krijgen. Pas in de verlenging kwam de wedstrijd echt tot leven. De Kroaten kregen aardige kansen, maar ze kregen de bal niet voorbij keeper Rui Patricio. Diens collega Danijel Subasic moest toen iedereen zich al opmaakte voor de strafschoppenserie wél de gang naar het net maken. Na een snel uitgevoerde counter stond Quaresma op de goede plaats om de rebound binnen te werken: 0-1. Portugal treft in de kwartfinale Polen, dat eerder op de avond na strafschoppen won van Zwitserland. Scoreverloop: 117. Quaresma 0-1 Opstellingen: Kroatië: Subasic; Srna, Corluka (120. Kramaric), Vida, Strinic; Modric, Badelj; Brozovic, Rakitic (110. Pjaca), Perisic; Mandzukic (88. Kalinic) Portugal: Rui Patrício; Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro; João Mário (87. Quaresma), Silva (108. Danilo), Carvalho, Gomes (50. Sanches); Nani, Ronaldo Geel: Carvalho (Portugal)