Ajax Vrouwen, PSV Vrouwen en ADO Vrouwen boeken zeges

Door Voetbalcentraal, friday 2016-04-01 23:45:18

Ajax Vrouwen, PSV Vrouwen en ADO Vrouwen hebben vrijdag hun wedstrijd in speelronde 22 in de Eredivisie Vrouwen gewonnen. De Amsterdammers versloegen PEC Zwolle Vrouwen met 3-0, de Brabanders rekenden af met Telstar Vrouwen (3-1), de ploeg uit Den Haag pakte op bezoek bij sc Heerenveen Vrouwen drie punten: 0-3. Ajax Vrouwen en PEC Zwolle Vrouwen hielden elkaar lang op 0-0. Pas in de 71ste minuut maakte Eshly Bakker er 1-0 van. Twee minuten later maakte Tessel Middag de 2-0. Met nog zo'n zeven minuten te gaan zorgde Chantal de Ridder voor de 3-0. Anouk Borgman, Chantal Schouwstra, Lauri Weijkamp en Dayna Schra debuteerden bij PEC Zwolle Vrouwen. Schouwstra begon als linksback in de basis. Borgman stond rechtsback. Weijkamp viel in de 75ste minuut in. In de laatste minuten mocht ook Schra nog opdraven. PSV Vrouwen kwam in de vijfde minuut op voorsprong. Kika van Es schoot van een meter of twintig binnen. Melissa Evers maakte er na ongeveer een uur spelen 2-0 van. Telstar Vrouwen kwam nog geen vijf minuten later terug in de wedstrijd. Katja Snoeijs tikte een voorzet van de zijkant binnen. Michelle Hendriks bepaalde de eindstand twee minuten voor tijd met haar doelpunt in de kluts op 3-1. Keepster Kelly Steen debuteerde bij Telstar Vrouwen. Ze stond de hele wedstrijd onder de lat. ADO Den Haag Vrouwen had het karwei tegen sc Heerenveen Vrouwen voor rust al af moeten maken. Toch scoorde alleen Dominique Bruinenberg - in de veertiende minuut - voor de ploeg van trainer Alex Scholte. In de tweede helft maakten Kirsten Koopmans en Jessie van Leeuwen nog een doelpunt. Uitslagen: Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-0 Later op Voetbal Centraal reacties Ed Engelkes en Tessel Middag en Sebastiaan Borgardijn, Anouk Borgman en Chantal Schouwstra! PSV Vrouwen - Telstar Vrouwen 3-1 Later op Voetbal Centraal reacties Nebojsa Vuckovic van PSV en Gideon Dijks van Telstar! sc Heerenveen Vrouwen - ADO Den Haag Vrouwen 0-3 Later op Voetbal Centraal reacties Fred de Boer van Heerenveen en Alex Scholte van ADO! FC Twente Vrouwen was deze speelronde vrij Stand: Foto: Remko Kool