NEC verslaat Vitesse in derby van Gelderland met nipte cijfers

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-04-03 14:31:00

NEC heeft zondagmiddag de Gelderse derby gewonnen. In eigen huis werd het 2-1 voor de Nijmegenaren. Het bleef lang 1-0, maar in de slotfase werd het even spectaculair. In de basisopstelling van beide ploegen stonden 16 verschillende voetbalnationaliteiten. Er stonden nog nooit zoveel verschillende (voetbal)nationaliteiten aan de aftrap in een eredivisieduel. Bij de thuisploeg ontbrak opnieuw de geschorste Christian Santos. NEC kon ook scoren zonder de clubtopscorer. Vlak voor rust opende Anthony Limbombe de score. De vleugelaanvaller was de Vitesse-verdedigers te vlug af. Tien minuten voor tijd verdubbelde Dario Dumic de marge na geklungel van doelman Eloy Room. Niet veel later bracht Lewis Baker de spanning terug in de wedstrijd. De middenvelder schoot een vrije trap fraai binnen. Daarna waren de bezoekers niet meer in staat om de gelijkmaker te maken.