Ajax geeft eerbetoon aan Cruijff glans met ruime zege: 3-0

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-04-03 18:51:51

Ajax is weer een stapje dichterbij de landstitel. Nadat de formatie van Frank de Boer voor de interlandbreak de koppositie van PSV afsnoepte, moest nu de listige thuiswedstrijd tegen PEC gewonnen worden. De bezoekers waren echter nimmer in staat het Ajax lastig te maken en gingen met 3-0 ten onder. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er grotendeels aandacht geschonken aan het overlijden van Ajax-icoon Johan Cruijff. In navolging na het eerbetoon van FC Barcelona zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Real Madrid (waar op de tribunes Gracies Johan te lezen was), was Amsterdam ArenA op vergelijkbare wijze door middel van bordjes Johan Cruijff te zien. Ook was er een indrukwekkende minuut stilte. Ajax leek niet afgeleid door alle ontwikkelingen voorafgaand aan de wedstrijd en was al na op slag van rust klaar met PEC. Na twee minuten zette Lasse Schöne zijn elftal op voorsprong. Daarna stal Arek Milik de show. De Pool kende voor de interlandperiode al een doelpuntrijke periode en was ook tegen de Zwollenaren tweemaal trefzeker. Door zijn goals in de 29ste en 40ste minuut werd de tweede helft niet meer dan een formaliteit.