Onder 19 Vrouwen begint Eliteronde goed met zevenklapper

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-04-05 21:51:32

Onder 19 Vrouwen is de Eliteronde uitstekend begonnen. Tegen de Tsjechische leeftijdgenoten werd het 7-2. Uitblinkster was Sisca Folkertsma, die met vier treffers de aandacht naar zich toetrok. Onder 19 Vrouwen was voorafgaand al de grote favoriet voor het treffen en liet direct zien dat die verwachtingen terecht waren. Al na zes minuten belandde een voorzet van Yvonne van Schijndel via de kluts in de goal. Tien minuten later verdubbelde Jill Roord deze voorsprong en kon er eigenlijk weinig meer mis gaan voor Onder 19 Vrouwen. Toen de wedstrijd na zestien minuten dus eigenlijk al gespeeld was, begon de Sisca Folkertsma-show. Met vier doelpunten hadden de Tsjechische verdediger geen enkel antwoord op de Nederlandse spits en liep de score in Hengelo, twee Tsjechische eretreffers ten spijt, hard op. De zevenklapper werd in de negentigste minuut gecompleteerd door een intikker van Suzanne Admiraal. De andere wedstrijd in de Eliteronde, Finland - Wit-Rusland, eindigde in 2-1. Later reacties van Jessica Torny, aanvoerder Michelle Hendriks en Sisca Folkertsma! 1-0 eigen doelpunt: 2-0 Jill Roord: 3-0 Sisca Folkertsma: 4-0 Sisca Folkertsma: 5-1 Sisca Folkertsma: 6-2 Sisca Folkertsma: 7-2 Suzanne Admiraal: