Valse start voor Bosz: Ajax verliest doelpuntrijk in Oostenrijk

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-09 18:07:00

Werk aan de winkel voor Peter Bosz. De nieuwe trainer van Ajax zag zijn team vanmiddag met 4-3 verliezen van de Oostenrijkse tweedeklasser FC Liefering. Geen enkele keer stond Ajax op voorsprong. Zonder Ricardo van Rhijn, die bezig is een transfer af te ronden, en de aan zijn schouder geblesseerde Davy Klaassen begon Ajax aan de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het doel was om middels aanvallend voetbal tot een overwinning te komen, maar het doel werd niet bereikt. Gestuntel in de verdediging van Ajax stelde FC Liefering in staat om in de eerste helft op een 2-0 voorsprong te komen, eerst via de Koreaan Hwang en vervolgens door Oberlin. Laatstgenoemde profiteerde van foutjes van Kenny Tete. In de tweede helft wijzigde Bosz, zoals gepland, zijn volledige basisformatie. FC Liefering gaf vijf nieuwe namen een kans. Aan de hand van Anwar El Ghazi lukte het Ajax om op 2-2 te komen, respectievelijk via een van richting veranderde vrije trap en een doelpunt na een pass van doelman Andre Onana. Ajax kon echter niet doordrukken en kreeg opnieuw de deksel op de neus. Een afstandsschot van FC Liefering bleek de Amsterdammers te machtig. Maar Ajax kwam terug tot 3-3. Donny van de Beek rondde een aanval af na voorbereidend werk van Robert Muric. Een schitterende redding van Onana hield Ajax vervolgens op de been, maar in de laatste minuut ging het alsnog mis: 4-3. Ajax heeft nog veel te doen in aanloop naar de CL-voorrondes...