Zegereeks Feyenoord ten einde na gelijkspel tegen Groningen

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-04-16 21:59:51

Feyenoord heeft in eigen huis punten gemorst. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was bezig aan een goede reeks en won zes duels op rij in de Eredivisie, maar in De Kuip speelde het met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. De bezoekers kwamen in De Kuip na 24 minuten spelen op voorsprong. Ex-Feyenoorder Oussama Idrissi gaf een voorzet op Michael de Leeuw en die tikte de 0-1 binnen. De kansen waren zeer schaars voor Feyenoord. Eljero Elia schoot naast en Dirk Kuyt was ook niet scherp. Na rust werd de druk opgevoerd en kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Na een voorzet van Rick Karsdorp kopte Tonny Vilhena krachtig de 1-1 binnen. In de stlofase kreeg Kuyt twee grote kansen, maar uit de draai schoot de spits naast en van dichtbij werd zijn inzet gepakt door doelman Sergio Padt. Ondanks het gelijkspel blijft Feyenoord derde staan, maar is het gat tussen nummer vier AZ verkleind naar zes punten. FC Utrecht, dat vijfde staat, komt morgen in actie komt tegen Ajax, kan bij een zege het gat verkleinen naar vier punten. Groningen stijgt naar de tiende plaats.