PEC zet directe concurrent opzij in voetbalgevecht

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-04-20 20:51:00

PEC Zwolle heeft de vijfde thuiszege op rij geboekt en nog belangrijker: de ploeg heeft dankzij dat resultaat een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de play-offs. Het bezoekende NEC streed dapper, maar werd met 2-0 opzij gezet. In een boeiend voetbalgevecht had PEC uiteindelijk de betere papieren. De overwinning was meer dan terecht, maar PEC werd bij de openingstreffer enigszins in het zadel geholpen door de bezoekers. Anthony Limbombe liet zich de bal wel erg makkelijk ontfutselen, waarna Sheraldo Becker NEC op achterstand zette: 1-0. Doelman Brad Jones had de Nijmeegse formatie even daarvoor al gered bij pogingen van Ouasim Bouy en Queensy Menig. Diezelfde Menig was tien minuten na de openingstreffer alsnog trefzeker, toen hij knap naar binnen trok en uithaalde. NEC-trainer Ernest Faber greep voor de rust in en haalde Janio Bikel en Limbombe naar de kant. Het liep daarna iets beter bij de thuisploeg, maar de grootste kansen waren nog steeds voor PEC. Zij verzuimde echter de score uit te bouwen, maar heeft wel een forse tik uitgedeeld aan een directe concurrent.