Oranje-international Van de Donk met Lyon naar halve finale Champions League

Door NOS Voetbal, thursday 2024-03-28 03:50:04

Olympique Lyonnais heeft zich ten koste van Benfica geplaatst voor de halve finale van de Women's Champions League. In Frankrijk won Lyon mede door twee doelpunten van Delphine Cascarino met 4-1, nadat het de heenwedstrijd al met 2-1 gewonnen had.Bij Lyon stond Oranje-international Daniëlle van de Donk in de basis. Damaris Egurrola begon op de bank en viel na rust in.Eerste kans Van de DonkHet eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Van de Donk. Na een voorzet dook de middenvelder vogelvrij op in het zestienmetergebied, maar haar volley miste kracht.Vlak voor rust brak de wedstrijd open door de openingstreffer van Delphine Cascarino. De aanvaller scoorde met een prachtig lobje over twee verdedigers en de uitgekomen keeper. Direct na de openingstreffer kwam Benfica op gelijke hoogte via Marie-Yasmine Alidou.Vlak na rust kwam Lyon weer op voorsprong. Cascarino schoot snoeihard op doel en maakte haar tweede doelpunt. De Franse ploeg domineerde in de tweede helft en maakte jacht op de derde doelpunt.In de slotfase liep Lyon uit. Griedge Mbock scoorde en in de extra tijd maakte Kadidiatou Diani waarschijnlijk de makkelijkste goal uit haar carrière. De bal werd tegen haar aangeschoten door een verdediger van Benfica en rolde zo het doel in.In de halve finale moet Lyon het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd BK Häcken-Paris Saint-Germain.