FC Twente Vrouwen vernedert ADO met 7-1, Ajax wint niet

Door Voetbalcentraal, friday 2016-04-29 23:04:23

FC Twente Vrouwen is in speelronde 24 in de Eredivisie Vrouwen twee punten ingelopen op koploper Ajax Vrouwen. De Tukkers wonnen met maar liefst 7-1 van ADO Den Haag Vrouwen en zagen de Amsterdammers niet verder komen dan 0-0 tegen sc Heerenveen Vrouwen. PSV Vrouwen-PEC Zwolle Vrouwen werd 2-2. FC Twente had bij rust al afgerekend met ADO Den Haag Vrouwen. Toen stond het maar liefst 5-0. Maayke Heuver scoorde eenmaal, Ellen Jansen en Jill Roord vonden tweemaal het net. 1-0 Maayke Heuver: 2-0 Ellen Jansen: 3-0 Ellen Jansen: 4-0 Jill Roord: 5-0 Jill Roord: Net na de hervatting deed Lineth Beerensteyn iets terug. 5-1 Lineth Beerensteyn: In de tweede helft maakte Ellen Jansen haar derde goal van de wedstrijd. 6-1 Ellen Jansen: Ook Renate Jansen, die erg goed speelde, trof doel. 7-1 Renate Jansen: FC Twente Vrouwen heeft nu zes punten minder dan koploper Ajax Vrouwen, met een wedstrijd minder gespeeld. De Amsterdammers kregen sc Heerenveen Vrouwen dus niet klein (0-0). PEC Zwolle Vrouwen kwam tweemaal op achterstand tegen PSV Vrouwen, maar knokte zich even zo vaak terug in de wedstrijd. Nadia Coolen scoorde een minuut na rust. Vijf minuten later zorgde Esmee de Graaf voor de gelijkmaker. Ibtissam Bouharat maakte de 2-1, Judith Frijlink benutte een strafschop en zorgde voor de 2-2 eindstand. Stand: Later op Voetbal Centraal reacties Arjan Veurink en Maayke Heuver van FC Twente Vrouwen, Alex Scholte en Hélène Heemskerk van ADO Den Haag Vrouwen, Fred de Boer van sc Heerenveen Vrouwen, Ed Engelkes van Ajax Vrouwen, Nebojsa Vuckovic van PSV Vrouwen en Kirsten Bakker van PEC Zwolle Vrouwen!