AZ wint twee keer met vijf goals, Friday doeltreffend

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-07-20 21:00:00

AZ heeft woensdag twee zeges bijgeschreven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat Fleetwood Town in Garderen met 5-0 werd verslagen, kreeg ook SDV Barneveld met die cijfers op de broek. Markus Henriksen (2x), Dabney Dos Santos, Mattias Johansson en Guus Til maakten tegen Fleetwood Town het verschil namens de ploeg van trainer John van den Brom. Joris van Overeem maakte zijn opwachting, nadat een lichte blessure hem in de lappenmand had gehouden. Halverwege de wedstrijd stond er een 2-0 ruststand op het bord. Voor AZ betrof het de zesde oefenzege op rij. De zevende oefenzege werd behaald op SDV Barneveld. Met zijn eerste twee doelpunten voor AZ bepaalde Fred Friday de ruststand op 0-2. De 21-jarige aanvaller werd in de rust vervangen voor Ferdy Druijf, die kort na zijn entree de 0-3 op het scorebord schoot. Levi Garcia maakte er daarna 0-4 van. Het slotakkoord kwam in de negentigste minuut op naam van Mats Seuntjens. FC Utrecht speelde met 1-1 gelijk tegen het Israƫlische Bnei Yehuda Tel Aviv. Sean Klaiber verzorgde de aansluitingstreffer nadat Alon Turgeman de score had geopend. SC Heerenveen verloor met 3-1 van Anderlecht. Na het openingsdoelpunt van Arber Zeneli kreeg Lucas Bijker een rode kaart. Anderlecht profiteerde via Steven Defour, Mahmoud Hassan en Youri Tielemans van de overtalsituatie.