Ancelotti wint van voorganger Guardiola in oefentopper

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-07-20 22:48:00

Carlo Ancelotti en Josep Guardiola hebben hun eerste oefenduel als trainer van respectievelijk FC Bayern München en Manchester City achter de rug. Het onderlinge treffen eindigde in Duits voordeel: 1-0. Pep maakte deze zomer de overstap van FC Bayern München naar Manchester City, terwijl Ancelotti in Beieren werd aangesteld als opvolger van de 45-jarige Spanjaard. In de Allianz Arena namen beide trainers het woensdagavond tegen elkaar op. Na een matige eerste helft, Willy Caballero verichtte enkele goede ingrepen en Franck Ribéry had wat dreigende acties in huis, werd het verschil na rust gemaakt door Erdal Öztürk. De 20-jarige middenvelder verraste Bryan Gunn met een laag afstandsschot. Yaya Touré was met een vrije trap nog dicht bij de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Ancelotti trakteerde Guardiola op zijn eerste nederlaag als eindverantwoordelijke van The Citizens.