Van Gaal wint nipt; Newcastle United in degradatiezone

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-05-07 19:22:00

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de strijd om een Europees ticket. Op bezoek bij degradatiekandidaat werd er ternauwernood met 1-0 gewoon. Juan Mata werd de matchwinner door in de 72e minuut de enige treffer van de wedstrijd te scoren. Newcastle United wist niet te winnen bij het al reeds gedegradeerde Aston Villa en zakt hierdoor naar de 18e plaats. Norwich City-Manchester United 0-1 Louis van Gaal liet Memphis Depau in de basis starten, gaf Daley Blind rust en liet Timothy Fosu-Mensah, die in de voorselectie zit van het Nederlands elftal, op de bank beginnen. Het bleef lang 0-0, maar in de 72e minuut gaf Wayne Rooney een uitstekende pass op Juan Mata, die beheerst binnenschoot: 0-1. Fosu-Mensah mocht vlak voor tijd nog invallen. Door de zege maakt United nog kans op een Champions League-ticket. Het verschil met nummer vier Manchester City bedraagt één punt met nog twee duels te gaan. Aston Villa-Newcastle United 0-0 Newcastle United moet zich ernstig zorgen gaan maken. Op bezoek bij Aston Villa begon de ploeg van Rafael Benítez met Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basis en Siem de Jong kwam als invaller in het veld. Na een matige eerste helft kreeg Newcastle voldoende kansen om te winnen. Jack Colback schoot van dichtbij over en invaller Aleksandar Mitrovic tikte de bal over het doel. In blessuretijd was Wijnaldum nog dichtbij de 0-1, maar zijn inzet werd gepakt door doelman Mark Bunn. Sunderland-Chelsea 3-2 Sunderland is de morele winnaar van het weekend. De ploeg van Sam Allardyce zag concurrenten Norwich City en Newcastle United punten verspelen en won zelf in eigen huis van Chelsea. Hierdoor stijgt het naar de veilige 17e plaats en heeft het lijfsbehoud in eigen hand. Het duel begon nog dramatisch. Na een kwartier spelen schoot Diego Costa de 0-1 binnen. Sunderland knokte zich terug en via een geweldige volley van Wahbi Khazri werd het gelijk: 1-1. In blessuretijd kreeg de thuisploeg een flinke tik te verwerken en scoorde Nemanja Matic op aangeven van César Azpilicueta de 1-2. Na ruim een uur spelen scoorde ex-Chelsea-spits Fabio Borini de belangrijke 2-2. Drie minuten later stond Sunderland zelfs op voorsprong nadat Jermaine Defoe een pass kreeg van DeAndre Yedlin en de 3-2 scoorde. Sunderland kan aanstaande woensdag zich veilig spelen door te winnen in eigen huis van Everton.