AZ wint, maar ziet Van Eijden afhaken met neusbreuk

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-23 17:46:00

Net als Vincent Schmidt bij FC Twente is ook Rens van Eijden niet ongeschonden uit de strijd gekomen. De 28-jarige verdediger van AZ heeft zijn neus gebroken. Het incident vond plaats in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC Berlijn, die door de Alkmaarders met 3-0 werd gewonnen. Van Eijden werd op zijn neus geraakt na een kopduel met Vedad Ibisevic. Trainer John van den Brom was laaiend. Oud-Eredivisionist Salomon Kalou suste de boel. Uiteindelijk bleek dat Van Eijden niet verder kon. Mattias Johansson loste zijn collega af binnen de krijtlijnen. De eerste helft werd gekenmerkt door een aantal pittige overtredingen en een opstootje. Op slag van rust werd de score in het voordeel van AZ uitgedrukt. Wout Weghorst volleerde een voorzet van Markus Henriksen raak: 1-0. Diezelfde Henriksen, nog altijd spelend bij AZ ondanks belangstelling vanuit het buitenland, kopte niet veel later een indraaiende vrije trap van Jan Wuytens in het doel: 2-0. Vlak na de rust benutte Weghorst een strafschop, verkregen door invaller Levi Garcia: 3-0. De frustratie zat er vervolgens goed in bij Hertha BSC Berlijn. Niklas Stark kreeg zelfs een rode kaart toen hij Alireza Jahanbakhsh neerhaalde. Fred Friday kwam ook nog binnen de lijnen, maar pikte geen treffer mee. AZ heeft inmiddels gemeld dat Van Eijden onderweg is naar het ziekenhuis. Onduidelijk is of hij komende donderdag zijn opwachting kan maken in de Europa League tegen PAS Giannina. Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen FC Porto met 1-2 verloren. Nadat Lewis Baker de Arnhemmers op voorsprong had gezet, kantelde het duel door een doelpunt van voormalig FC Twentenaar Jesus Corona en een benutte strafschop van André Silva, verkregen na een handsbal van Maikel van der Werff. Namens Vitesse raakte doelpuntenmaker Baker de paal en trof de Chinees Yuning Zhang de lat. FC Groningen versloeg FC Emmen met 6-2, nadat het op een 0-2 achterstand stond. Yoell van Nieff, Tom van Weert, Albert Rusnak, Jarchinio Antonia, Hedwiges Maduro en Jesper Drost scoorden.