Door Voetbalcentraal, saturday 2016-07-23 22:29:00

Ruud Vormer kan voorlopig niet meer stuk bij de aanhang van Club Brugge KV. De 28-jarige middenvelder besliste zaterdag het duel om de Super Cup tegen Standard Luik: 2-1. En hoe! Het afstandsschot van Vormer was er één om in te lijsten. Wat opviel was het scoreverloop van de officiële wedstrijd. Standard Luik kwam na 39 minuten aan de leiding door een doelpunt van Ivan Santini. Twee minuten later kreeg Hans Vanaken een directe rode kaart namens Club Brugge KV. Het zag er opnieuw naar uit dat Standard Luik Blauwzwart zou verslaan. Dat was immers in de bekerfinale ook al het geval. De fans van Club Brugge KV zaten in de rust met een wrang gevoel. In hun ogen floot de arbiter een partijdige wedstrijd. De spelers van Standard Luik gebruikten meermaals hun ellebogen en werden daarvoor niet bestraft, terwijl de rode kaart van Vanaken ook geel had kunnen zijn. Ondanks het ondertal had Club Brugge KV de langste adem. José Izquierdo nam in de 51ste minuut de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna in de 62ste minuut het schitterende doelpunt van Vormer volgde. De Belgische landskampioen behaalde zo haar ultieme revanche voor de 2-1 nederlaag in de bekerfinale van vorig jaar. Voor Michel Preud'homme betreft het zijn derde prijs als trainer van Club Brugge KV.