Ajax schiet weinig op met gelijkspel tegen PAOK Saloniki

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-07-26 22:39:24

Ajax en PAOK Saloniki hielden elkaar in bedwang (1-1). Djalma Campos opende de score in de goedgevulde Amsterdam ArenA. De Afrikaanse aanvaller profiteerde van geblunder van Jasper Cillessen aan de zijlijn. In de tweede helft tekende Kasper Dolberg met een afstandsschot voor de gelijkmaker. De Deense aanvaller was daarna zelfs dicht bij de winnende treffer. Ook aanvoerder Davy Klaassen en vleugelspits Anwar El Ghazi gingen vol voor het tweede Amsterdamse doelpunt, maar doelman Panagiotis Glykos hield zijn ploeg op de been. Collega Jasper Cillessen, in de eerste helft nog de schlemiel van de Arena, redde bekwaam op een inzet van George Tzavellas. De ploeg van Peter Bosz moest uiteindelijk genoegen nemen met een enigszins teleurstellend gelijkspel. De returnwedstrijd in Griekenland is op woensdag 3 augustus. Scoreverloop Ajax - PAOK Saloniki: 27' Campos 0-1 58' Dolberg 1-1 Gele kaarten: Schöne (Ajax), Athanasiadis, Glykos (PAOK Saloniki) Opstellingen: Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Van de Beek (77' Schöne); El Ghazi (88' Cerny), Dolberg, Cassierra (58' Younes) PAOK Saloniki: Glykos; Matos, Crespo, Tzavellas, Leovac; Sjachov, Cimirot, Charisis (69' Tziolis); Campos, Athanasiadis (90' Koulouris), Rodrigues (84' Mystakidis).