Terugkeer in Eredivisie is ver weg voor NAC Breda

Door Voetbalcentraal, friday 2016-05-13 21:53:00

NAC Breda hoopt na één seizoen terug te keren op het hoogste niveau, maar vooralsnog ziet het er niet naar uit dat die doelstelling wordt bewerkstelligd. De heenwedstrijd tegen FC Eindhoven eindigde in een 1-0 nederlaag, aanstaande maandag wacht de mannen van Marinus Dijkhuizen een hels karwei. Het enige doelpunt kwam op naam van Gervane Kastaneer en zijn treffer was tevens het hoogtepunt van de avond. De huurling kreeg de bal aangespeeld en schoot de bal op prachtige wijze, onhoudbaar voor NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, in het net. Wat de twee Brabantse opponenten in de eerste helft lieten zien was bijzonder lauw. Zowel FC Eindhoven als NAC leek vooral bang te zijn voor een nederlaag en tastten elkaar af. Na de pauze kwam de wedstrijd wat los en waren de grootste kansen voor de thuisploeg, hoewel ook Danny Verbeek en Lerin Duarte zich lieten gelden bij NAC. Pas toen de tegentreffer viel, zo'n twintig minuten voor tijd, trapten de bezoekers het gaspedaal in. Met name Sjoerd Ars zorgde voor dreiging, maar FC Eindhoven slaagde erin de voorsprong te behouden en mag aanstaande maandag haar voorsprong verdedigen.