Celtic hoeft niet meer te scoren, maar is er nog niet

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-07-27 17:57:00

Celtic heeft woensdagmiddag een gematigd resultaat behaald in het heenduel van de derde voorronde van de Champions League. Op bezoek bij FC Astana werd met 1-1 gelijkgespeeld. De formatie van manager Brendan Rodgers, die zich in de vorige ronde blameerde tegen Lincoln Red Imps maar in de return orde op zaken wist te stellen, kwam in de negentiende minuut op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Yuri Logvinenko. Lange tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-0 overwinning voor de thuisploeg, waar het niet dat Leigh Griffiths twaalf minuten voor het eindsignaal de score in evenwicht bracht. Zodoende heeft Celtic de beste papieren om de vierde voorronde te halen. Op woensdag 3 augustus om 20:45 uur wacht de return op Celtic Park. Een kwartier eerder begint Ajax aan de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers speelden dinsdagavond met 1-1 gelijk in de eigen Amsterdam ArenA en zullen dus minimaal één keer moeten scoren om eliminatie te voorkomen. Debutant Kasper Dolberg was in de heenwedstrijd verantwoordelijk voor het Ajax-doelpunt.