FC Utrecht biedt nu wel spektakel en ligt op koers

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-15 19:42:00

In hun eerste duel wisten PEC Zwolle en FC Utrecht het publiek niet te vermaken, maar de tweede ontmoeting leverde wel spektakel op. Er werd zeven keer gescoord in De Galgenwaard en het was de thuisploeg die zich voor de finaleronde plaatste: 5-2. FC Utrecht beleeft het beste seizoen sinds tijden en droomt van een Europees ticket. Waar de mannen van Erik ten Hag donderdag nog bleu voor de dag kwamen tegen PEC, gooiden zij vandaag alle schroom van zich af en werden de intenties al snel duidelijk. Hoewel de bezoekers zich zeker niet ingroeven, keken zij al na enkele minuten tegen een achterstand aan door toedoen van Sébastien Haller. Kort daarna kopte Dirk Marcellis PEC al bijna naast FC Utrecht, maar zijn inzet eindigde op de lat en de treffer viel opnieuw aan de andere zijde. Haller was de aangever, Bart Ramselaar de afmaker. PEC bleef ervoor vechten, maar was onfortuinlijk in de afwerking en Christiaan Kum zorgde nog voor rust voor de beslissing: 3-0. Tien minuten na de onderbreking kreeg het aanwezige PEC-publiek weer een sprankje hoop, toen Queensy Menig ook de gasten op het scorebord zette. Een tweede gele kaart voor Bart van Hintum, die kon gaan inrukken, maakte direct weer een einde aan de spanning. FC Utrecht speelde zich professioneel naar een ruimere overwinning. Giovanni Troupée en Haller (strafschop) scoorden nog in het restant, Wout Brama kon nog iets terugdoen.