"> "> VIDEO: Samenvatting FC Twente - Southampton (1-2) - Voetbal Centraal

Denswil en Vormer vieren kampioenschap van België

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-05-15 20:31:00

Club Brugge is kampioen van België. Voor het eerst sinds elf jaar wisten de blauwzwarten weer eens beslag te leggen op de titel en dat deden zij op overtuigende wijze. Naaste concurrent Anderlecht werd met ruime cijfers opzij gezet: 4-0. Met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis liet Club Brugge zien over meer kwaliteit te beschikken dan Anderlecht, dat tweede staat in de kampioenspoule. Abdoulaye Diaby was voor rust de grote man bij de ploeg van Michel Preud'homme: hij maakte twee doelpunten. Anderlecht, dat aantrad met Alexander Büttner en Bram Nuytinck aan de aftrap, kwam er niet aan te pas en keek na zeventig minuten tegen een grotere achterstand aan. Hans Vanaken was verantwoordelijk voor de 3-0, waarna routinier Timmy Simons vanaf elf meter voor het slotakkoord zorgde. De oud-PSV'er scoorde uit een strafschop, die werd veroorzaakt door een handsbal van Michaël Heylen.