Roda JC verzuimt in eerste divisie gelijk te komen met koploper Willem II

Door NOS Voetbal, friday 2024-04-19 22:45:04

Roda JC heeft in de eerste divisie een thuisoverwinning op De Graafschap uit handen gegeven. Vijf minuten voor tijd kwamen de Doetinchemmers op 1-1 door een goal van Maas Willemsen.Daarmee verzuimde Roda in punten gelijk te komen met Willem II, de koploper van de eerste divisie. Het verschil bedraagt nu twee punten, maar de Tilburgers hebben nog een duel tegoed.Willem II komt zaterdag in actie bij MVV Maastricht. FC Groningen hoopt die avond Roda JC op een punt te naderen, als het SC Cambuur ontvangt. De nummers een en twee in de eerste divisie promoveren naar de eredivisie.Dordrecht tien duels ongeslagenNummer vier FC Dordrecht versloeg TOP Oss met 3-1. Door de zege is Dordrecht al tien wedstrijden ongeslagen. Leo Seydoux en Mathis Suray scoorden na fraaie aanvallen, Korede Osundina maakte de derde Dordtse goal.Middels een mooie opbouw wist Roda JC al zeer vroeg op voorsprong te komen in het Parkstad Limburgstadion. Enrique Pena Zauner werd in de vierde minuut aan de linkerkant bereikt. De aanvaller twijfelde niet en schoot oog in oog met doelman Thijs Jansen raak: 1-0.Het was alweer de twaalfde treffer dit seizoen van de Venezolaanse international, geboren in Duitsland.Roda keek in de tweede helft maar al te graag naar de klok, want een tweede treffer zat er niet in. En toen viel er ook nog de gelijkmaker, in de 85ste minuut. Uit een hoekschop kopte Willemsen de bal binnen. De 20-jarige verdediger stond voor het eerst in de basis bij De Graafschap, na slechts drie invalbeurten.Blunder Ronald KoemanUit bij Telstar draaide FC Emmen een 2-0 achterstand om in 2-3 winst. Mede doordat Telstar al in de eerste helft met tien man verder moest door een rode kaart van Jay Kruiver.Door doelpunten van Thomas Oude Kotte en Mohammed Tahiri leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de club uit Velsen-IJmuiden. Maar vlak daarna kreeg Kruiver dus rood.In de tweede helft maakte Vicente Besuijen al vrij snel de aansluitingstreffer. In principe was er daarmee nog steeds niks aan de hand.Maar toen maakte keeper Ronald Koeman junior van Telstar een enorme blunder. Hij gooide de bal voor zich uit, in de veronderstelling dat hij een vrije trap mocht nemen. Daar was echter geen sprake van. En dus gooide hij de bal voor de voeten van aanvaller Ben Scholte, die kinderlijk eenvoudig kon binnentikken.Tien minuten later kopte aanvoerder Maikel Kieftenbeld de winnende hard tegen de touwen.