OFFICIEEL: Milik verlaat Ajax en vertrekt per direct naar Napoli

Door Voetbalcentraal, monday 2016-08-01 22:00:00

Iedereen wist het al, alleen officieel was het nog niet bevestigd: Arek Milik vertrekt per direct naar Napoli. Volgens zijn management tekent hij een vijfjarig contract in Italië.

'MILIK OFFICIEEL NAAR NAPOLI' De transfer van Arek Milik naar het Italiaanse Napoli is nu dan echt officieel, zo maakt zijn management maandagavond bekend. De aanvaller speelde twee seizoenen voor Ajax en wist in Amsterdamse dienst in 76 wedstrijden 47 keer te scoren. 'Het is een enorme eer om voor Napoli te mogen gaan spelen. Het is een club met een enorme geschiedenis en geweldige supporters. Ik wil hier geschiedenis gaan schrijven. Ik hoop de fans plezier te kunnen brengen, zodat we samen mooie momenten kunnen gaan beleven', reageert de Poolse spits. Zijn zaakwaarnemer, David Pantak, spreek van zware onderhandelingen. 'Het waren opwindende, maar ook zware onderhandelingen, met uiteindelijk een positief resultaat. Napoli liet zien dat ze Arek heel graag wilde hebben en dat hij een belangrijke speler voor hen moet worden.' —————————————————— #AjaxMedium #Ajax

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@ajaxmedium) op

Twee weken geleden maakte Ajax via de officiële kanalen duidelijk dat de Poolse EK-ganger ten koste van alles in Amsterdam zou blijven. Toen Napoli echter met een zak geld, naar verluidt zo'n 34 miljoen euro, over de brug kwam, ging Ajax alsnog akkoord. De aanvaller ging zag een overgang ook wel zitten. In totaal speelde Milik twee seizoen in het shirt van Ajax, waarin hij meer dan dertig keer scoorde. Tijdens het EK in Frankrijk maakte hij ook één treffer namens Polen. Zijn vorige clubs Bayer Leverkusen juicht de transfer ook toe: zij krijgen een deel van de transfersom. Omgerekend zo'n vier miljoen euro.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl