Liverpool verliest bij stadgenoot Everton en raakt achterop in titelstrijd

Door NOS Voetbal, thursday 2024-04-25 08:40:04

Liverpool heeft punten laten liggen in de strijd om de titel in de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp verloor uit bij stadgenoot Everton met 2-0.Het was de eerste overwinning van Everton op Liverpool in Goodison Park sinds 2010.Koploper Arsenal won gisteren met eclatante cijfers van Chelsea (5-0). En zo bedraagt het verschil tussen Arsenal en nummer twee Liverpool nu drie punten, met nog vier wedstrijden te spelen. Manchester City loopt vier punten achter, maar heeft ook nog twee duels tegoed.Verscheidene media brachten vandaag naar buiten dat Liverpool zich officieel heeft gemeld bij Feyenoord voor Arne Slot. De club ziet in de Nederlandse trainer de ideale opvolger van Klopp, die na dit seizoen afscheid neemt als manager bij de club van Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo.Klopp, al sinds 2015 trainer van Liverpool, hoopt afscheid te kunnen nemen met het Engelse kampioenschap. Maar de concurrentie is moordend met Arsenal en Manchester City die punten blijven pakken.In de Merseyside Derby tegen Everton had Liverpool het zeer moeilijk. Liverpool, met van de Nederlanders alleen Van Dijk in de basis, kon geen vuist maken. De verdedigers kregen na 27 minuten de bal moeilijk weg uit het eigen strafschop gebied, waarna oud-PSV'er Jarrad Branthwaite met binnenkant voet scoorde. In de tweede helft scoorde Dominic Calvert-Lewin ook nog uit een kopbal: 2-0.Manchester UnitedManchester United behaalde thuis op Old Trafford een moeizame overwinning op hekkensluiter Sheffield United. De ploeg van Erik ten Hag boog een achterstand om in 4-2 winst.Jayden Bogle zette Sheffield in de eerste helft fortuinlijk op voorsprong na een blunder van doelman André Onana. De oud-keeper van Ajax probeerde verdediger Dalot in te spelen, maar zag Bogle over het hoofd en die kon dit buitenkansje vrij afmaken.Al vrij snel daarna kopte Harry Maguire knap raak uit een voorzet van Alejandro Garnacho.In de tweede helft kwam Sheffield vrijwel meteen weer op voorsprong. Ben Osborn scoorde na een knappe aanval, die de Nederlander Gustavo Hamer had opgezet.Weer moest United in de achtervolging. Maar daar slaagde de club wel in, met succes. Het kreeg een penalty die Bruno Fernandes verzilverde: 2-2. En tien minuten voor tijd maakte de ploeg van Ten Hag ook nog de winnende. Weer was het de Portugees Fernandes die van een aardige afstand de bal in de rechterhoek plaatste. Rasmus Hojlund maakte de vierde, op aangeven van Fernandes.