Atalanta in blessuretijd langs Fiorentina en naar Italiaanse bekerfinale

Door NOS Voetbal, wednesday 2024-04-24 23:25:05

Atalanta Bergamo heeft op eigen veld de finale van de Italiaanse beker bereikt ten koste van Fiorentina. Mede dankzij een doelpunt van Teun Koopmeiners werd er met 4-1 gewonnen.Op woensdag 15 mei wacht de finale tegen Juventus, oud-Ajacied Milik besliste gisteren voor zijn club de strijd met Lazio Roma in de andere halve finale.De eerste wedstrijd van de halve finale van de Coppa Italia tussen Atalanta en Fiorentina was alweer even geleden. Drie weken terug eindigde het heenduel in een 1-0 overwinning voor Fiorentina, dankzij een wonderschoon afstandsschot van Rolando Mandragora.Maar vanavond in de tweede wedstrijd bracht Koopmeiners Atalanta al na acht minuten terug in de strijd. Met een gelukje kwam de bal bij de Nederlandse middenvelder en daar wist hij wel raad mee: 1-0.Vijf minuten later schoot spits Gianluca Scamacca prachtig raak vanaf bijna 20 meter in de kruising. Maar de scheidsrechter constateerde ook een overtreding op Lucas Beltrán van Fiorentina, en dus keurde hij het doelpunt af.Rode kaartIn de tweede helft kreeg Fiorentina rood. Scamacca ging alleen op de keeper af, maar werd door Nikola Milenkovic naar de grond gebracht. Daarna richtte Fiorentina zich zowaar op en maakte gelijk via een doelpunt van Lucas Martinez Quarta.Toch bleek de rode kaart uiteindelijk de doorslag te geven. En spits Scamacca. Uit een voorzet van Charles De Ketelaere maakte de oud-PSV'er met een halve omhaal de 2-1. Kort daarna kreeg hij wel een gele kaart, waardoor hij de bekerfinale mist.Daarna ging Atalanta in de reguliere speeltijd vol op zoek naar de bevrijdende 3-1. En dat gebeurde in de laatste minuten van de blessuretijd. Even leek het erop dat Ademola Lookman buitenspel stond, maar de VAR bekeek de beelden en zag dat het niet zo was. De Nigeriaans-Engelse aanvaller scoorde mooi in de verre hoek. In de laatste minuut maakte Mario Pasalic ook nog de 4-1.