AZ bereikt volgende voorronde na zakelijke overwinning in EL

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-08-04 20:54:56

AZ heeft de returnwedstrijd tegen PAS Giannina gewonnen met 1-2. De Alkmaarders kwamen nog wel op achterstand, maar dat werd snel gerepareerd tot een overwinning. De heenwedstrijd eindigde in een nipte zege voor AZ: 1-0. De Alkmaarders moesten dus nog aan de bak. Na negen minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Pedro Conde kopte binnen na geblunder van doelman Sergio Rochet. Twintig minuten later kwam de ploeg van coach John van den Brom langszij. Dabney Dos Santos gleed de bal binnen na een prima aanval. Niet veel later werd het 1-2 voor AZ. Derrick Luckassen stoomde op aan de rechterkant en beloonde zijn demarrage met een belangrijk doelpunt. Daarna kwam AZ niet meer in gevaar waardoor de eindstand 1-2 bleef in het voordeel van de Alkmaarders.