ADO beleeft droomstart met ruime zege op Go Ahead

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-08-06 20:21:00

ADO Den Haag is uitstekend gestart aan het nieuwe seizoen. Mede dankzij twee doelpunten van Mike Havenaar werd zaterdag een meer dan verdiende 3-0 zege behaald op Go Ahead Eagles. Henk Frasers opvolger Zeljko Petrovic gaf meerdere debutanten een kans in de hoofdmacht van ADO Den Haag, waaronder doelman Ernestas Setkus, Thomas Meißner en Tom Trybull. Hans de Koning had bij Go Ahead Eagles een plekje ingeruimd voor onder andere Kevin Brands en Sander Fischer. ADO Den Haag maakte in het eigen Kyocera Stadion een meer dan verdienstelijke indruk. In de vijftiende minuut kwamen de Hagenaars terecht op voorsprong dankzij een benutte penalty van Havenaar, die de bal in de rechterhoek knalde: 1-0. Edouard Duplan verkreeg het buitenkansje. Na ruim een half uur had de club uit de Hofstad opnieuw een strafschop moeten krijgen. Een duel tussen Fischer en Havenaar leverde laatstgenoemde echter een gele kaart op van scheidsrechter Dennis Higler, die de protesten van de Nederlanse Japanner zat was. Kort daarvoor was Fischer gevaarlijk geworden namens Go Ahead Eagles. Nieuweling Setkus bracht knap redding. Kansen waren er ook voor Duplan en Ruben Schaken, maar een verdiende 2-0 viel niet in het eerste bedrijf. Hoewel ADO Den Haag in de tweede helft iets minder sterk uit de kleedkamer kwam, wist het de wedstrijd alsnog met een ruime eindstand in haar voordeel te beslissen. Twintig minuten voor het eindsignaal kopte Havenaar zijn tweede doelpunt van de avond binnen. Hui Wang keek tevreden toe. Twee invallers bepaalden de eindstand op 3-0. Ludcinio Marengo gaf de bal voor en Tyronne Ebuehi knikte keurig binnen. Een uitstekende start voor de Hagenezen, die vooral over de eerste helft tevreden kunnen zijn. Promovendus Go Ahead Eagles moet snel iets beters laten zien.