PSV dankzij standaardsituatie voorbij FC Utrecht

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-08-06 21:52:00

PSV is door het oog van de naald gekropen tijdens de ouverture van het seizoen 2016-2017. FC Utrecht kwam op voorsprong en drukte door, maar verloor desalniettemin met 1-2. Sébastien Haller bracht FC Utrecht in de zestiende minuut aan de leiding door met een fraaie kopbal doelman Jeroen Zoet te verschalken: 1-0. Een terechte voorsprong. PSV had het in de eerste helft lastig met de Domstedelingen, die de linies compact hielden en op de counter loerden. Halvrwege de tweede helft had Yassine Ayoub de 2-0 op zijn schoen, waar het niet dat hij het zijnet vond. In de rust veranderde PSV van systeem. Daniel Schwaab verving Steven Bergwijn, waarna de Eindhovenaren met drie centrumverdedigers en vijf middenvelders voor de dag kwamen. De tactische wijziging kende een positieve uitwerking, want nog geen tien minuten na de theepauze was het Davy Pröpper die in kanssrijke positie kwam. Robin Ruiter had geen antwoord op het schot: 1-1. FC Utrecht bleef zich meten met de landskampioen, dat echter de langste adem had. Na grote, maar onbenutte kansen van Jetro Willems en Andrés Guardado haalde Gaston Pereira vanuit een vrije trap de trekker over: 1-2. Rubio Rubin en Haller kregen daarna nog dotten van kansen, maar enigszins fortuinlijk hield PSV de voorsprong vast. De eerste drie punten zijn binnen voor de kampioen.