Effectief Vitesse in de eerste helft al klaar met Willem II

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-08-06 22:39:00

Werk aan de winkel voor Erwin van de Looi. Vitesse heeft Willem II zaterdagavond als speelbal gebruikt. De tweede helft kon worden afgedaan als een formaliteit: 1-4. Ruim twintig minuten hield Willem II zich staande tegen het Vitesse van Henk Fraser. Fran Sol leek de Tricolores zelfs op voorsprong te schieten, maar zijn treffer in de veertiende minuut werd afgekeurd vanwege buitenspel. Gelukkig voor Vitesse, dat in de 22ste minuut kersverse versterking Ricky van Wolfswinkel mocht bedanken voor de openingstreffer. Op aangeven van Marvelous Nakamba schoot de 27-jarige spits de bal overtuigend in de hoek: 0-1. Een ongelooflijke blunder van Kostas Lamprou resulteerde in een margeverdubbeling voor Vitesse. De 24-jarige doelman schatte een ongevaarlijk schot richting de verre hoek van Valeri Qazaishvili volledig verkeerd in: 0-2. De 16-jarige Mitchell van Bergen had vervolgens een belangrijk aandeel in de 0-3. Zijn schot was gericht op doel en verdween via Nathan, met meer geluk dan wijsheid, in het doel van de Tricolores. Het was gedaan met Willem II, dat vorig seizoen de nacompetitie overleefde. Op slag van rust dook Nathan op bij de tweede paal om daar een snelle aanval van Vitesse met een doelpunt te bekronen: 0-4. Willem II, met Reinier Robbemond langs de lijn als vervanger van de geschorste Van de Looi, leek op een afgang af te stevenen. De schade bleef echter beperkt. Sterker nog, Willem II voorkwam dat Vitesse een clean sheet behaalde. Sol kopte vlak na rust raak: 1-4. Het doelpunt van de 24-jarige Spanjaard bepaalde de eindstand in het Koning Willem II Stadion.