Roda en Heracles eindigen speelronde één met gelijkspel

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-08-07 18:37:00

Roda JC en Heracles Almelo hebben de eerste speelronde van het nieuwe seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Het waren de Heraclieden die de openingstreffer verzorgden. Heracles Almelo hoopte tegen Roda JC de kater van de midweekse uitschakeling in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Arouca weg te spoelen. Lekker voor de formatie van trainer John Stegeman was dan ook dat Jaroslav Navratil de uitploeg in de 33ste minuut op voorsprong bracht. De 24-jarige aanvaller schoot hard en overtuigend raak, nadat Ard van Peppen slechts half had ingegrepen. Een teleurstellende start voor het elftal van Yannis Anastasiou. Halverwege de tweede helft vocht Roda JC zich echter langszij. Adil Auassar bleef rustig, behield het overzicht en schoot de bal onder de benen van keeper Bram Castro in het doel van Heracles Almelo: 1-1. In de slotfase probeerden beide ploegen nog wat te forceren, maar een derde doelpunt viel niet meer. Tussen beide doelpunten in hadden de Kerkradenaars nog het dichtst bij een doelpunt. Auassar schoot de bal toen op de binnenkant van de paal.