Haaland excelleert met vier goals en bezorgt City zege, titelrace met Arsenal blijft spannend

Door NOS Voetbal, saturday 2024-05-04 20:45:03

Manchester City heeft zaterdagavond in de Premier League een 5-1 zege geboekt op Wolverhampton Wanderers. Spits Erling Haaland vervulde een hoofdrol en maakte de eerste vier goals van de 'Citizens'.Door de overwinning van City blijft de titelrace met Arsenal, dat eerder op de dag al won, razend spannend. De club uit Manchester heeft nu één punt minder dan de Londenaren, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.Kwartet HaalandDe Noorse superspits Erling Haaland liet weer eens van zich spreken. Voor rust was hij al goed voor een hattrick door twee rake strafschoppen en een knappe kopbal. Het was al de tweede keer dat hem dit voor rust lukte in een Premier League-duel, waarmee hij in een illuster rijtje kwam: alleen Andrew Cole en Michael Owen lukte dit ook tweemaal in de geschiedenis van de Premier League.Haaland bewaarde zijn mooiste goal tot na de rust. In de 53ste minuut kreeg hij een dieptepass van Phil Foden, kapte hij zijn man uit en schoot hij onhoudbaar raak in de verre hoek. Door het kwartet aan goals staat Haaland nu op 25 treffers in de Premier League dit seizoen, meer dan iedere andere speler. Op de topscorerslijst volgen Chelsea-jongeling Cole Palmer en Newcastle United-spits Alexander Isak met twintig goals.Het publiek in het Etihad Stadium leek genoegen te nemen met de 4-1 als eindstand, maar mocht nog één keer juichen. Julian Álvarez schoot vlak voor tijd nog raak op aangeven van Rodri en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.Arsenal deed eerder op zaterdag goede zaken in de Engelse Premier League door met 3-0 te winnen van Bournemouth. Daarmee viel de score nog laag uit: het had de eerste helft met 4-0 voor kunnen staan na een ware kansenregen. 'The Gunners' losten liefst 16 schoten op doel, tegenover eentje van Bournemouth.Het was te danken aan de uitblinkende keeper Mark Travers dat het lang 0-0 bleef. Maar diezelfde Travers veroorzaakte op slag van rust een penalty.Daar was discussie over, omdat Arsenal-speler Kai Havertz bleef haken achter het uitgestrekte been van Travers. De scheidsrechter oordeelde na het zien van de VAR-beelden dat het een strafschop was, die Bukayo Saka benutte: 1-0.Kluivert op dreefArsenal, waar de van een kruisbandblessure herstelde Jurriën Timber nog niet bij de selectie zat, begon ook na rust aanvallend. Maar Bournemouth gaf niet op. Het gevaarlijkste schot kwam van Justin Kluivert, dat na een klein kwartier net naast ging.Even later probeerde hij het opnieuw uit de directe vrije trap, maar ook deze poging miste doel. Ook poging drie strandde, na een lange sprint en geblokt schot.Lucas Trossard zorgde in de 70ste minuut voor de 2-0. Kort daarna leek Bournemouth de aansluitingstreffer te maken, maar de VAR had een lichte overtreding gezien. Diep in blessuretijd zorgde Declan Rice nog voor de 3-0.