Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag Barcelona in Girona

Door NOS Voetbal, saturday 2024-05-04 23:50:07

Real Madrid is zaterdagavond voor de 36ste keer landskampioen van Spanje geworden. De Madrilenen wonnen eerder op de dag met 3-0 van Cádiz en hadden aan puntverlies van FC Barcelona genoeg om officieel kampioen te worden. Dat gebeurde: Barcelona verloor op bezoek bij Girona met 4-2. De ploeg van trainer Xavi leidde bij de rust nog met 1-2.Het gat tussen Real Madrid en Barcelona bedraagt nu veertien punten met nog vier duels te spelen, dus is 'De Koninklijke' niet meer te achterhalen.Real Madrid is daarmee voor de derde keer in de laatste zes jaar landskampioen. Het neemt de kroon over van Barcelona, dat vorig jaar de titel mocht vieren.Kijk hieronder naar het feest in Madrid:Net zoals vorige week permitteerde Real-trainer Carlo Ancelotti het zich een aantal sterspelers rust te geven met het oog op de Champions League. Komende woensdag wacht de return in de halve finale tegen Bayern München, De heenwedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld.Modric en Bellingham in vormDe sterren die wel speelden, lieten zich gelden. Luka Modric stond aan de basis van de 1-0 met een assist op Brahim Diaz, al moet worden gezegd dat die de bal fenomenaal in de verre kruising pegelde vanaf de rand van het strafschopgebied.Later was het Jude Bellingham, de Engels international die afgelopen zomer voor ruim honderd miljoen euro werd aangetrokken, die de score verdubbelde. Hij kwam als invaller in het veld en kon binnen twee minuten na die invalbeurt al een lage voorzet tot doelpunt promoveren.Het slotstuk was voor spits Joselu, die er vlak voor tijd 3-0 van maakte.De Catalaanse derby tussen Girona en Barcelona begon vlammend. Al binnen vier minuten stond het 1-1 na doelpunten van Andreas Christensen en La Liga-topscorer Artem Dovbyk, die zijn twintigste van het seizoen maakte.Via een rake strafschop van Robert Lewandowski kwam Barcelona op een 1-2 voorsprong, waarmee het een kampioenschap van Real Madrid nog even uit leek te stellen. Daar stak het Girona van Daley Blind een stokje voor.In de tweede helft draaide Girona het volledig om in een tijdsbestek van negen minuten. Van de 65ste tot de 74ste minuut scoorde het driemaal, mede dankzij een schutterende defensie van Barcelona.Donkere dagZo eindigde een zonnige zaterdag in Catalonië buitengewoon donker voor Barcelona. Niet alleen maakte het aartsrivaal Real Madrid kampioen door te verliezen, maar het raakte ook de tweede plek op de ranglijst kwijt. Die wordt overgenomen door Girona, dat nu één punt meer heeft dan de buurman.